Muhabbet Kuşu Kafesi Nasıl Olmalıdır?

Muhabbet Kuşu Kafesi Nasıl Olmalıdır?

Muhabbet kuşları, küçük görünümlü olmalarından kaynaklı olsa gerek küçük kafeslerin yeterli olabileceği düşüncesi ülkemizde yaygındır. Oysaki bir kuş alınacaksa eğer öncelikle dikkat edilecek iki şey kafes boyutu ve iyi bir yem karışımıdır.

Muhabbet kuşları için yatay telli kafesler uygundur ancak belirli boyutların üstünde yatay telli kafes bulmak zorlaşıyor. Dikey telli kafeslerde ihtiyacınızı karşılayacaktır.

Muhabbet kuşları uçuş yönü dikkate alındığında, yüksekliğe değil de boyuna kafesler tercih edilmelidir. Kısacası dikdörtgen kafesler almalısınız. Kare ya da yüksekliği fazla olan kafesler uygun olmayacaktır.

muhabbet kuşu kafesi

Üstteki kafes 60-40-45 boyutunda büyük kapılı ve kullanışlı bir kafestir. Büyük kapılı üretim kafesi olarak ya da 60 cmlik kafes şeklinde aratmalar yaparak satın alabilirsiniz. Böyle bir kafesin fiyatı 55-80 TL arasındadır ve kuşunuzun ihtiyaçlarını fazlasıyla karşılayacaktır.

Oval tavanlı, çin yapıları gibi çatısı olan kafesler uygun değildir.

Muhabbet kuşu için minimum kafes kaç cm olmalıdır?

İdeal ölçüler üstte belirttiğim gibi olsa da, tek kuş için minimum 40 cm’lik kafesler alınabilir.

Dikkate alınması gereken şey, kuşun tellere çarpmadan, kanat egzersizini yapabileceği genişlikte ve yükseklikte olması gerektiğidir.

Muhabbet Kuşları için uygun Aksesuarlar

  • Plastik değil, ahşap tünekler alınmalıdır. Aynı fiyattadır plastiklerle ve sağlıklı olan ahşap tünektir. 2 tane kafes enine uygun alınmalıdır (40 cm ise eni, 40 cm almalısınız).
  • Tırtıklı, törpülü tünekler uygun değildir.
  • Aynalı salıncaklar uygun değildir. Aynasız, ahşap salıncaklar tercih edilmelidir.
  • Suluklar çok önemlidir. Alırken mutlaka kaç derece plastik ile yapıldığını kontrol ediniz. Sağlıklı olan numaralar 2 – 4 – 5‘dir.

  • Oyuncak kullanımı çok gerekli olmasa da eğer eğitim amaçlı bir kuş yetiştiriyorsanız, aynasız oyuncakla alınabilir.
  • Akıllı yemlikler, mamalıklar sizin zevkinize bağlı seçilebilir ama en uygun olan yemlik, mamalık ve kum koyabileceğiniz kaplar şunlardır (minimum 3 ayrı kap almış olmalısınız. Kumluk, yemlik, mamalık):

Bunların haricinde kafes için kullanabileceğiniz bir ürün gerekli değildir.

Kafesin Konumu

Kafes ve kuş alındıktan sonra konumu için uygun bir yer belirlemelisiniz. Ne çok yüksek ne de alçak bir yerde, cereyandan ve TV yanı gibi gürültü oluşturabilecek yerlerden uzak tutulmalıdır. Bu konuyla alakalı detaylı desteği forum sitemizden alabilirsiniz.

https://iyikus.com

0
Acemi Muhabbet Kuşu Üreticileri İçin Püf Noktalar 2021 Muhabbet Kuşu Fiyatları

Yorum yapılmamış

Henüz Yorum Yok

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir